April 16, 2024

Donatie Stichting Reachable School

Onze oud-medewerker Nol Hertsenberg bracht ons via een interview in ons personeelsmagazine De Bats in contact met stichting Reachable School. Een club waar hij zich bij aan heeft gesloten. Dit is een vriendengroep uit Rossum en omstreken en zij hebben een gezamenlijke missie. Ze maken onderwijs bereikbaar voor kinderen in Afrika. Dat doen ze door fondsen te werven waarmee ze vervoer kunnen realiseren. Ze kopen een bus en brengen deze daarnaartoe waar hij nodig is.

Begin 2017 hebben ze een touringcar naar Gambia gereden. Die doet daar nog steeds dienst als schoolbus, zodat ook kinderen die verder van school wonen, onderwijs kunnen volgen. De vriendengroep heeft daar de bouw van een nieuw schoolgebouw bekostigd. In 2020 hebben ze een schoolbus naar Sierra Leone gebracht en ook daar is van de opbrengst van hun acties een nieuwe school gebouwd. Dit jaar gaat de vriendengroep naar Monrovia, de hoofdstad van Liberia. Op 22 december vertrekt de bus via Parijs richting Niort. Daar overnachten ze in de bus. Daarna gaat de reis naar Algeciras, en verder door de binnenlanden van Afrika. Op 8 januari 2024 hopen ze aan te komen in Monrovia. In veel Afrikaanse landen is onderwijs niet vanzelfsprekend. Één van de redenen kan zijn dat de afstand tot de school te groot is voor de leerlingen. Hun doel is dan ook om onderwijs bereikbaar te maken door fondsen te werven om vervoer te kunnen realiseren. Ze kopen een bus en brengen deze dit jaar naar Liberia. Extra fondsen worden gebruikt om te investeren in de school. Hiervoor is de stichting Reachable School opgericht.

Wij geloven sterk in het ondersteunen van goede doelen die een significante impact maken op onze gemeenschappen en de wereld. Het is ons daarom een genoegen om mee te delen dat wij, vanuit The Siers Foundation, hebben besloten om een donatie van €2500,- te schenken aan Nol Hertsenberg en zijn team.

Over de stichting

De Stichting Reachable School is opgericht voor het bereikbaar maken van onderwijs voor kinderen in achtergestelde gebieden zoals Afrika en/of (voormalige) oorlogsgebieden zoals in de Oekraïne en voorts al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn.

De Stichting heeft geen winstoogmerk. Alle bijdragen komen ten goede aan het realiseren van bereikbaar onderwijs. De transportkosten van de bus naar de bestemming worden betaald door de Stichting. De reis- en verblijfkosten tijdens het transport van de bus worden door de deelnemers zelf betaald. De stichting heeft een ANBI-status.

Vivamus sit amet orci nisi. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper felis vitae nibh consequat

Help mee aan

een betere toekomst

Laten we samen bouwen aan een betere toekomst voor de komende generaties.

Doneer